Home
Over Mij
Taxaties
Contact
Taxatie Foto's
Foto Sessies
Foto's Events
Geschiedenis
Externe Links
Simon-Expertise
Taxaties Klassieke Voertuigen
Indeling Voertuigen

Indeling naar leeftijd.
Volgens de FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) is de indeling van voertuigen naar leeftijd als volgt:

Antique Vehicles  gebouwd voor 1905          
Veteran Vehicles  gebouwd van 1905 tot 1918      
Vintage Vehicles  gebouwd van 1918 tot 1931
Classic Vehicles  gebouwd van 1931 tot 1941

In de volksmond wordt echter meestal een andere indeling gehanteerd. Men spreekt hier vaak van oldtimers, classics en youngtimers.

Met oldtimers worden dan meestal voertuigen aangeduid die ouder dan 40 jaar zijn, de classics zijn de voertuigen tussen de 25 en 40 jaar oud en de youngtimers zijn tussen de 15 en 25 jaar oud maar wel dusdanig bijzonder zijn dat er veel belangstelling voor is vanuit de liefhebber wereld.


Klasse Indeling bij taxaties.


Klasse 1 
 Puntgave toestand. Geen gebreken ten aanzien van de techniek, optiek en orginaliteit. Een voertuig van topklasse (concoursstaat). Als nieuw of beter, zeer zeldzaam.

Klasse 2  Goede toestand. Orgineel of vakkundig gerestaureerd, zonder gebreken maar wel met lichte gebruikssporen. Geen ontbrekende delen of afwijkingen van de orginele uitvoering.

Klasse 3  Gebruikte toestand. Niet geheel orgineel of niet geheel vakkundig gerestaureerd. Normale gebruikssporen door de leeftijd, eventueel kleine gebreken maar wel volledig gebruiksklaar. Geen doorgeroeste delen en geen onmiddelijke reparaties noodzakelijk.

Klasse 4  Verbruikte toestand. Eventueel  gedeeltelijk ge- restaureerd. Beperkt gebruiksklaar, reparaties zijn nodig. Eventueel lichte tot midellmatige doorgeroeste delen. Enkele kleine delen kunnen ontbreken of defect zijn, maar het geheel is relatief eenvoudig te repareren of te restaureren.

Klasse 5  Slechte toestand. Niet gebruiksklaar. Slecht gerestaureerd, eventueel gedeeltelijk of geheel gedemonteerd, ontbrekende delen. Het geheel is niet eenvoudig te repareren maar is met grotere investeringen wel nog te restaureren.Voor de taxatie van uw oldtimer, youngtimer, auto, motor, bromfiets, bedrijfsauto's of camper: Simon-Expertise.

Indeling Voertuigen
HomeOver MijTaxatiesContactTaxatie Foto'sFoto SessiesFoto's EventsGeschiedenisExterne Links